Då ska du åka till paradiset Bali!

När ska man åka till Bali?

  • Bästa tiden för bra väder på Bali: Bali har bra väder under den torra säsongen april till oktober. Detta är när ön har minst regn, mest sol och lägsta luftfuktighet. Men Bali är en bra destination när som helst på året. Det finns mer nederbörd från november till mars men regn följs ofta av soliga klar himmel.
  • Bästa tiden för stränder, bad och solning: april till oktober är de soligaste och torraste månaderna med väldigt mycket sol. Men du kan få bra strandväder varje månad på året.
  • Bästa tiden för sightseeing och utomhusaktiviteter: maj till september erbjuder det torraste vädret när det är lättast att utforska öns inre.
  • Bästa tid för dykning: april till juni (bra), september till november (bästa).
  • Bästa tiden för att resa billigt: Den bästa tiden för erbjudanden och rabatter på hotell är februari till början av juni och slutet av september till början av december när det är färre turister på ön. Priset på mat och transport förändras inte mycket under lågsäsong.
  • Högsäsong (juli, augusti, slutet av december, början av januari): Den livligaste tiden på året. Boka hotell månader i förväg.

Läs även mitt inlägg: Att jobba på Bali!

  • Mellansäsong (februari, juni, september, oktober, november, början av december): Bra erbjudanden på hotell om du bokar tidigt. Ön är långsammare än högsäsongen men det finns fortfarande gott om liv som letar efter nattliv och livliga restauranger.
  • Lågsäsong (mars, april, maj): De tystaste månaderna på ön och när du hittar de billigaste priserna på hotell. Men fortfarande folk på ön. Du kommer inte vara ensam. Är du intresserad vad det kostar på Bali? Läs då vidare här.
  • Bästa tid att surfa på Bali: Den bästa tiden att surfa på Bali är under den torra säsongen som vanligtvis löper från april till september. Det är då vågorna på de västra stränderna är bäst. Under den regnsäsongen november till mars byter vindarna riktning och de bästa vågorna är på de inte lika populära östra stränderna.

Jag rekommenderar dig att åka till Bali när som på året! Bali är ett paradis året om och du kommer verkligen inte bli besviken. Åker du en kortare period och vill få ut så mycket sol som möjligt och verkligen vill ha solgaranti, då ska du åka under juli/augusti, men då är du verkligen inte själv på ön.

Bali blir dyrare för varje år men jämfört med Sverige så är Bali fortfarande ett väldigt billigt och prisvärt resmål för hela familjen! Inför din resa till Bali kan det vara värt att skaffa ett bra kreditkort för att säkra upp ekonomin om något oväntat skulle hända. Sånt är svårt att förutse och ingen man vill ha problem med på andra sidan jorden.

Du hittar mig på Instagram – @satherstromphoto