Redigera flera bilder samtidigt i Lightroom

gruppredigera flera av dina foton i Lightroom

Lightroom är ett bra verktyg att använda för att redigera foton, och det är ännu bättre om du känner till alla hemligheter och funktioner som medföljer i Lightroom. Jag kommer att dela ett tips i den här artikeln som har hjälpt mig mycket: Att redigera flera bilder samtidigt i Lightroom!
Med gruppredigering menar jag redigera flera foton med samma inställning från bara en redigering. Med detta kan du snabbt och effektivt redigera en serie foton i Lightroom!

När funkar gruppredigering?

Låt oss säga att du har varit ute på samma plats och vädret är detsamma under hela fotosessionen. Från sessionen får du 20 fina foton som du vill redigera i Lightroom. I detta fall kan du redigeras ljus, färg och exponering på samma sätt.

Istället för att redigera varje singelfoto eller kopiera och klistra in redigeringen kan du gruppredigera alla foton med bara ett klick. Coolt va?!

Så här gruppredigerar du flera bilder i Lightroom

Först av allt måste du redigera en av bilderna så som du vill ha den. Sen är det dags att börja gruppredigera resten av bilderna!

  1. I Lightroom markerar du fotot som du just har redigerat.
  2. Skift + klicka på serien med foton som du vill använda inställningarna på
  3. Tryck på Synk i det nedre högra hörnet i Lightroom med alla valda foton som du vill använda redigeringen på.
  4. Se till att alla inställningar som du vill använda på bunten av foton är markerade.
  5. Tryck nu på Synkronisera så ska alla foton ha samma redigering.
gruppredigera flera bilder i lightroom
Markera de bilder du vill gruppredigera och tryck sedan ”Sync” i högra hörnet
Välj alla inställningar du ha gjort och klicka på Synchronize

När alla foton har redigerats kan du ändra och göra enstaka justeringar om du vill. Markera bara den bild du vill redigera och gör justeringarna på den bilden.

Såhär lätt är det är att gruppredigera flera foton i Lightroom classic! Lämna en kommentar nedan om det var till någon hjälp, om du har några kommentarer eller behöver hjälp.

Du hittar mig på Instagram under @satherstromphoto