6 resetillbehör du måste packa ner!

Är det dags att packa för den stora resan? Kanske ska du vara borta i några månader och känner att du verkligen måste optimera din packning för att inte behöva bära runt på massa onödiga saker. Då har du absolut kommit rätt! Det finns en hel del måsten för resan men även en del grejer som du kanske ändå kan lämna hemma.

5 Resetillbehör att ta med på resan

 1. Packpåsar
  En sak som är viktig på resan är att hålla iordning på sina saker. För mig är det väldigt viktigt och det gör att jag mår bättre i kropp och huvud. Att öppna upp väskan och veta vart prylen som jag letar efter ligger gör hela resan så mycket skönare. Det finns verkligen inget värre än att behöva rota runt och leta efter laddaren till mobilen eller kameran.
  Detta löser man smidigt genom så kallade packpåsar eller packningskuber. Organisera upp dina saker i dessa påsarna så att du snabbt kan ta upp påsen och ta fram dina grejer. För att steppa upp det ytterligare så är det bra att färgkoda påsarna så att du vet vad som ligger i vilken påse.
 2. Reseadapter och uttag
  En reseadapter lämnar man ju knappt hemmet utan! Se till att du har en adapter som har ett gäng USB-uttag också för att maximera möjligheterna att kunna ladda allt samtidigt. Det har hänt allt för ofta att man saknar laddmöjligheter när man sitter på en ö i Asien. En grenkontakt för att kunna ladda fler saker kan också vara en bra idé om det finns plats i väskan!
 3. Bagagevåg
  Har du ingen så köp en direkt! Det är skönt att veta vad dina bagage väger innan du kommer till flygplatsen för att inte riskera att behöva lägga tråkiga pengar på övervikt.
 4. Passfodral
  Passfodral är väldigt skönt att ha med sig för att kunna båda skydda ditt pass men även för att kunna samla viktiga saker i det istället för att lägga det i passet. Jag har alltid ett med mig från det svenska märket Zeeksack som jag starkt kan rekommendera.
 5. Kamera
  En kamera måste man ju absolut ha med sig på sin resa! På min första längre resa hade jag endast min mobil och en GoPro med mig. Nu i efterhand ångrar jag mig att jag var i Australien, Nya Zeeland, Bali, Sri Lanka, Vietnam, Fillipinerna, Malaysia, Singapore och Thailand utan att ha med mig en ordentlig kamera!! Så många fina bilder som jag skulle vilja printa som tavla men som helt enkelt är för dålig kvalité.
 6. Hårddisk
  Något som är värre än att inte kunna ta bilder med en ordentlig kamera är att bli av med bilder som man har tagit med en ordentlig kamera. Ha med en hårddisk på resan för att kunna backa upp bilderna är viktigt. Har du inte en dator med dig så finns det ofta en dator att få tag på. Självklart fungerar någon molnlagring på samma sätt.