Bohol, Filippinerna

Du kommer förmodligen åka till Bohol för att nå den berömda Alona-stranden, men det finns mer än Alona!

Hur man kommer till Bohol?

Du kan flyga direkt till Tagbilaran City, som är den största staden i Bohol, eller så kan du göra följande och spara lite pengar:

Ta dig till Cebu City. De har en internationell flygplats så det kan vara där du landar. Om du flyger inhemskt, besök cebupacificair.com för bra erbjudanden.
Ta en vit taxi till flygplatsen från flygplatsen. Bör vara cirka 200-250 pesos beroende på trafiken.
När du är där måste du ta en 2 timmars båt till Tagbilaran. Det finns tre stora företag att välja mellan (Oceanjet, SuperCat & Weesamexpress), alla med olika scheman, så se till att välja ett som passar dig bäst. Om vädret är dåligt ring dem och se till att de fortfarande kör enligt schema.
Vi tog Oceanjet för att ta oss till Tagbilaran. Priset var 500 pesos en väg, om du är där i mindre än en vecka, se då till att få en returbiljett till ett bättre pris samtidigt. Och boka inte detta online eftersom priset är mycket dyrare!
På väg tillbaka till Cebu valde vi SuperCat (400 pesos). Båda företagen var väldigt bra!

Läs även: Att arbeta på Bali

Väl i Tagbilaran tar du en trehjuling till Alona Beach. Betala inte mer än 200-250 pesos. Denna resa är cirka 45 minuter.

Bilder:
Första: Supercat
Andra: Oceanjet

Vart ska man bo på bohol?

Återigen är denna information mest för backpackers. Kan vara bra att veta.

Första natten bodde vi på Dormitels PH Alona Beach. Ett mycket billigt vandrarhem med dubbelrum för cirka 500 pesos. Super billigt men inte för trevligt, som vanligt får du det du betalar för. Skulle rekommendera det om du har en riktigt snäv budget.

Resten av veckan stannade vi på Backpackers Barn. Ett helt nytt vandrarhem med dubbelrum för 800 pesos / 400 per person. De har också sovsalar. Kolla in deras webbplats www.backpackersbarn.com.
Detta hostel var mycket fräsch och personalen var super vänliga!! Skulle verkligen rekommendera det till alla!

Utsikt mot rummen på det mysiga hostelet Backpackers Barn

Vad ska jag göra på bohol?

Häng bara på stranden i några dagar. När du är klar med det ska du hyra en motorcykel (400-450 pesos / dag) och åka till ”chocolate hills” i Bohol. Ganska coolt att se kullarna men jag är inte säker på om det är värt 1,5 timmars åktur för att komma dit. Du kan göra dem precis innan du åker tillbaka till Cebu istället.

Åk på en snorkeltur, dyk, kör ”islans hopping” och se eldflugorna. Finns gott om saker att göra!

Läs även: Då ska du åka till Bali!