Vårstädning

Våren närmar sig med stormsteg i södra Sverige och vad är väl bättre än att börja planera vårstädningen! Vi tycker det år så härligt att i februari/mars städa ordentligt och samtidigt bli av med allt bråte som man han för att sen kunna starta året med endast det man använder, allt annat skänks eller slängs!

När börjar vårstädningen?

Våren börjar officiellt i slutet av mars och då drar städningen igång, men före den riktiga städningen brukar vi försöka gå igenom garderober, förråd, garage, ja alla utrymmen där det samlas saker som man inte längre använder.

Förra året precis innan Covid-19 var vi nere i Landskrona för att hjälpa några vänner att rensa ett stort förråd, det slutade med att vi fick anlita en flyttfirma i Landskrona för att få bort allt bråte. Det var så mycket saker!

Gör man sådana städningar varje år så blir det mycket lättare och det blir inte av att man har massa saker som inte används där hemma.

3 tips inför vårstädningen

  1. Stressa inte igenom städningen. Låt det ta den tid som det tar annars kommer det bara att kännas jobbigt. Påbörja ett rum i taget och gör det tillsammans, då blir det roligare.
  2. Våga slänga saker. Att sortera upp i högar är ett bra tips. En hög för saker som ska slängas, en hög för sparas och en hög för att skänka. Är du tveksam till något så ska det skänkas. Har du inte använt saken på 2 år, då ska den skänkas. Tanken är att du ska bli av med saker.
  3. Ha med dig snacks och dryck. Lite goda charkuterier och lite kall valfri dryck gör det hela mycket roligare.