Tjäna pengar hemifrån – seriöst!

Nu mer än någonsin så är ämnet hemmakontor och tjäna pengar hemifrån populärt! Men hur fungerar det egentligen och hur kan just du börja tjäna pengar hemifrån på ett seriöst sätt? Jag skulle säga att det finns 3 olika sätt att kunna tjäna pengar på distans eller hemifrån och dom ska jag gå igenom i denna texten!

Relaterade artiklar
Jobba hemifrån i Coronatider
Jobba på Bali – vilken dröm!

Varför vill man jobba och tjäna pengar hemifrån? Det är en fråga du måste ställa dig själv först innan du går vidare i processen till att jobba på distans och hemifrån. Det kan bland annat vara att du vill kunna styra över din egen tid och jobba dom tiderna som du själv vill, det kan vara att du vill kunna upptäcka världen, som att jobba på Bali, samtidigt som du jobbar eller så kan det vara att du helt enkelt trivs hemma och gärna stannar där. det finns säkert många fler anledningar, men det är viktigt att komma på just din anledning!

1. jobba hemifrån som anställd

Det säkraste och ”enklaste” sättet att kunna jobba hemifrån är att fråga din arbetsgivare om det skulle fungera för dig att jobba hemifrån. Börja med att fråga om 1 vecka i månaden och sen om det går bra så har din arbetsgivare ingen anledning till att inte låta dig jobba hemifrån hela tiden.

Detta ger dig en fortsatt säker inkomst men det ger dig kanske inte möjligheten till att jobba vilka tider du vill, beroende på vad för jobb du har såklart.

2. starta en hemsida med affiliate

Affiliate kanske är ett nytt ord för dig. En länk för affiliate är en länk som denna som tar dig till en annan hemsida, i detta fallet Kjell och Company, där du kan göra ett köp. Om du gör ett köp på denna hemsidan så får jag mellan 5-10% av ordervärdet utbetalt. Detta är en sorts marknadsföring som Kjell och Company gör för att kunna synas mer och få nya kunder.

Affiliate har funnit med länge och finns inom nästan alla branscher som finns digitalt, det vill säga allt. Några av dom populäraste ämnena och där det finns väldigt mycket pengar att tjäna är Casino & Betting, Lån och Kreditkort.

Det är väldigt enkelt att komma igång med en hemsida för affiliate. Allt du behöver göra är att starta upp din hemsida och sen börja leta efter företag som är kopplade till ett affiliatenätverk. Det smidigaste är att välja ett bra affiliatenätverk och sen se vilka som är anslutna till det och ansöka om att bli godkännd.

Johannes Larsson har tagit fram en väldigt bra lista på dom 42 bästa affiliatenätverken som finns, spana in den och kom igång redan idag!

3. frilansa

Att frilansa innebär att du gör kortare uppdrag för olika förtag. Det kan exempelvis vara att skriva en artikel som denna för ett företag, skapar en hemsida eller att du gör en logga.

Populära tjänster för att frilansa är Upwork, Fiver och sen finns det flera grupper på Facebook.

Nu hoppas jag att du har fått lite tips om hur just du kan börja tjäna pengar hemifrån på ett seriöst vis! All lycka till och hör gärna av dig om du skulle vilja ha lite tips!