Bygg ditt personliga varumärke

Allt på internet handlar om att sticka ut från mängden. Att sticka ut i sin Facebook annonsering, men även att sticka ut med sitt personliga varumärke. Att till exempel vid en anställningsprocess kunna sticka ut mot de andra som söker samma tjänst som du.

Läs även: Arbeta på distans från Bali

Ett sätt som jag tycker ser proffsigt ut samtidigt som det får dig att verkligen sticka ut är att synas på Google med ditt namn. Jag kan tänka mig att arbetsgivare kommer att googla på kandidater för tjänsten för att se om det dyker upp något intressant. Så att hålla sökresultatet snyggt på ditt namn är viktigt. Har du ett väldigt vanligt namn som t.ex. Anders Andersson kanske du inte kan göra så mycket för att påverka.

Såhär ser mitt sökresultat ut på sökningen ”marcus sätherström. Ganska snyggt tycker jag!

Tips 1: Starta en hemsida likt den jag har som heter som ditt namn. Starta hemsidan och få upp lite innehåll, kanske ditt CV och kontaktuppgifter. Sen kan du framöver bestämma vad du egentligen ska använda din hemsida till. Det viktiga är att få upp en hemsida så att du kan styra över hur sökresultatet kommer att se ut.

Tips 2: Sätt upp en Google My Business profil för dig själv. Då kommer du som jag har gjort synas i högerkolumnen på Google. Detta gör att du sticker ut VÄLDIGT mycket! Ingen arbetsgivare kommer att missa detta om dom väljer att Googla dig.

Andra saker du kan göra är att skaffa valda sociala kanaler för att kunna få upp dessa i sökresultatet. Linkedin är en bra start!

Hoppas att du fick lite tips om hur du kan sticka ut och samtidigt bygga ditt personliga varumärke på internet! Har du frågor så kontakta mig gärna via Instagram eller Linkedin